Ontdek Zweden tijdens de wintersport

Ben jij een fanatieke snowboarder, langlaufer of skiër en ga je al jaren op wintersport dan is het misschien tijd om een keer naar een nieuwe plek te gaan. De populairste skigebieden liggen nog altijd in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze skigebieden hebben zichzelf georiënteerd en gespecialiseerd op het grote publiek en het aantrekken van zoveel mogelijk toeristen. Ben je een wintersporter die juist voor de biertjes tijdens het après-skiën gaat dan zit je vast heel goed in deze oorden. Maar ga je vooral om de sport zelf, dan kan het erg verfrissend zijn om je horizon eens te verbreden. Wat dacht je bijvoorbeeld aan een wintersportvakantie in Zweden? Zweden is een wonderschoon land en bevat een prachtig skigebied met 110 pistes. Dit skigebied is geschikt voor skiërs, langlaufers en snowboarders.

Voordelen skiën in Zweden
Waarom zou je voor Zweden kiezen als je eerstvolgende skibestemming? Nou als eerste omdat Zweden een prachtige natuur heeft. Echte wintersportliefhebbers gaan immers ook voor het uitzicht op een waar winterwonderland. Een ander voordeel, die wellicht nog aantrekkelijker is, is het feit dat Zweden niet overspoeld wordt door een flinke menigte. Dit betekent geen wachtrijen bij de liften en heerlijk veel ruimte op de pistes. Als echte wintersporter kun je dus helemaal losgaan op de pisten en hoef je niet telkens bang te zijn dat je iemand omver skiet of snowboard.

Heb je een dagje rust nodig van al dat sporten, dan kun je in Zweden nog genoeg andere activiteiten ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van sneeuwscootersafari’s of een bezoekje brengen aan de waterval Tännforsen in Jämtland. Ben je op vakantie met je kinderen, dan is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen in de traditionele Elanden boerderij genaamd Milles Moose Farm.

Heerlijk opwarmen in luxe chalets
Een ander heerlijk voordeel van een wintersportvakantie in Zweden zijn de luxe appartementen en chalets. De meeste hebben zelf een sauna en een openhaard. Zo kun je jouw fantastische dag in de sneeuw helemaal afmaken door heerlijk op te warmen in de sauna of bij het haardvuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *