Tips voor het vinden van een reisorganisatie

Anno 2017 heb je niet perse meer een reisorganisatie nodig. In het verleden bezochten de meeste mensen een reisbureau om hun vakantie regelen, maar tegenwoordig is dat lang niet altijd nodig. In dit artikel vertellen we jou wanneer het wel slim is om een reisorganisatie te regelen en waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een geschikte reisorganisatie.

Waar gaat de reis naar toe?

Ten eerste zal je jezelf de vraag moeten stellen waar je naar toe gaat. Wanneer je ervoor kiest om rond te reizen in Europa, dan heb je niet zo snel een reisorganisatie nodig. Maar wanneer je er voor kiest om voor een langere tijd weg te blijven in andere werelddelen kan het handig zijn om een reisorganisatie te regelen. Het grootste voordeel aan een reisorganisatie is dat ze alles voor je regelen, zodat je zelf nergens geen omkijken naar hebt.

Hoe vind je de juiste reisorganisatie?

Het is niet moeilijk om een reisorganisatie te vinden; er zijn er namelijk genoeg. Het is wel lastig om de juiste reisorganisatie te vinden. Wij raden je aan om alleen met gespecialiseerde reisorganisaties op pad te gaan. Deze organisaties zijn helemaal gespecialiseerd in een bepaald land en kunnen jou daarom het beste adviseren. Stel je wilt graag op rondreis door Afrika, dan is het makkelijker om voor een reisorganisatie te kiezen die helemaal gespecialiseerd is in Afrika.
Er zijn behoorlijk wat offline en online reisorganisaties waar je voor kunt kiezen. Ben je op zoek naar een lijst met reisorganisaties? Klik dan op de link en ontdek welke reisorganisatie het beste bij jou past.

Parkeren op Schiphol kan veel stress veroorzaken

Misschien herken het wel, je gaat op vakantie en uiteraard heb je er ontzettend veel zin in. Even weg van het dagelijks leven en genieten van de zon, zee en strand. Of misschien ga je op wintersport en kun je wachten totdat je op de ski’s van de piste af kunt scheuren. Een reis boeken is tegenwoordig zo gebeurd het enige wat je hoeft te doen is op tijd op het vliegveld aanwezig zijn met je paspoort en ticket. Dat op tijd aanwezig zijn is soms lastiger te realiseren dan je denkt. Zo kunnen er problemen op de weg ontstaan maar er zijn ook veel mensen geweest die hun vliegtuig maar net op tijd konden halen doordat ze geen parkeerplek konden vinden op Schiphol. Geen parkeerplek kunnen vinden zorgt voor flinke hartkloppingen en stress. Stel nou dat je het vliegtuig mist alleen maar om een parkeerplek terwijl dat helemaal niet nodig is.

Parkeerservice
Eén van de mogelijkheden die je hebt om jezelf veel stress te besparen is gebruik maken van een parkeerservice bij Schiphol. Je kunt dan je auto laten parkeren op een beveiligd terrein. Bij de meeste services maakt het niet uit om welke tijd je vertrekt, ze zijn 24 uur per dag beschikbaar. Nadat je jouw auto hebt geparkeerd wordt je met een shuttlebus in een paar minuten naar de vertrekhal gebracht. Hierna kun je heerlijk genieten van je vakantie terwijl je auto goed wordt bewaakt.

Parkeerplek reserveren
Een andere optie is om een parkeerplek alvast te reserveren. Ook met deze mogelijkheid kun je zonder stress je auto parkeren op Schiphol. Je krijgt van tevoren een beschrijving met het adres van de parkeerplaats en een duidelijke routebeschrijving. Meestal kun je al een plekje bemachtigen vanaf €50,- voor een week. Ook voor lang parkeren kan dit aantrekkelijk zijn. Hoe langer je een plek reserveert, hoe meer korting je krijgt. 

Vakantiestress

Het moment is eindelijk aangekomen, je gaat op vakantie. Eventjes er lekker tussenuit, eventjes geen werk, geen contante telefoon of deadlines. Op de dag van vertrek kom je er vaak nog achter dat de reis naar het vliegveld vaak nog stressvoller is dan je jezelf kunt herinneren. Zelfs met de beste voorbereidingen merk je dat je op het einde nog steeds moet haasten. Waar is je paspoort, heb je alle tickets en waar is toch de lievelingsknuffel van je dochtertje? Allemaal zaken die altijd de perfecte timing van de reis verstoren. Eenmaal in de auto naar het vliegveld ben je al helemaal afhankelijk van anderen. Verkeer dat niet doorrijdt een afsluiting van de weg die je niet had voorzien, het kan inderdaad allemaal nog erger. Eenmaal op het vliegveld aangekomen zie je een lange rij auto’s staan bij de parkeerplaats bij het vliegveld. Dat wordt achteraan aansluiten. Maar wist je dat je stress al een hoop kunt verminderen door gebruik te maken van een parkeerservice bij het vliegveld?

Geen zorgen meer over parkeren bij vliegveld
Parkeren is vaak een belangrijk en tijdrovend onderdeel van je reis naar het vliegveld. En toch wordt juist dit onderdeel vaak door mensen vergeten. Ze vergeten dat ze zo ver weg geparkeerd stonden dat ze bijna het vliegtuig miste of dat ze zo lang in de rij stonden voor de slagbomen dat de gate al gesloten was. Met veel pech kan het parkeren van je auto bij een vliegveld een uur in beslag nemen. Hoe beter de economie gaat, hoe meer vluchten er worden aangeboden hoe meer mensen er op reis gaan en hoe minder parkeergelegenheid. Gelukkig hebben ze wat op gevonden. De meeste vliegvelden hebben een speciale parkeerservice. Het maakt niet uit of je nu vliegt vanuit Schiphol of Eindhoven, je kunt er bijna altijd gebruik van maken. Een parkeerservice geeft je de mogelijkheid om goedkoop en veilig je auto neer te zetten. Tevens zal het je ook veel stress besparen aangezien het veel sneller verloopt zonder wachttijden.

Bron: http://eazzypark.nl

Ontdek Zweden tijdens de wintersport

Ben jij een fanatieke snowboarder, langlaufer of skiër en ga je al jaren op wintersport dan is het misschien tijd om een keer naar een nieuwe plek te gaan. De populairste skigebieden liggen nog altijd in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Deze skigebieden hebben zichzelf georiënteerd en gespecialiseerd op het grote publiek en het aantrekken van zoveel mogelijk toeristen. Ben je een wintersporter die juist voor de biertjes tijdens het après-skiën gaat dan zit je vast heel goed in deze oorden. Maar ga je vooral om de sport zelf, dan kan het erg verfrissend zijn om je horizon eens te verbreden. Wat dacht je bijvoorbeeld aan een wintersportvakantie in Zweden? Zweden is een wonderschoon land en bevat een prachtig skigebied met 110 pistes. Dit skigebied is geschikt voor skiërs, langlaufers en snowboarders.

Voordelen skiën in Zweden
Waarom zou je voor Zweden kiezen als je eerstvolgende skibestemming? Nou als eerste omdat Zweden een prachtige natuur heeft. Echte wintersportliefhebbers gaan immers ook voor het uitzicht op een waar winterwonderland. Een ander voordeel, die wellicht nog aantrekkelijker is, is het feit dat Zweden niet overspoeld wordt door een flinke menigte. Dit betekent geen wachtrijen bij de liften en heerlijk veel ruimte op de pistes. Als echte wintersporter kun je dus helemaal losgaan op de pisten en hoef je niet telkens bang te zijn dat je iemand omver skiet of snowboard.

Heb je een dagje rust nodig van al dat sporten, dan kun je in Zweden nog genoeg andere activiteiten ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van sneeuwscootersafari’s of een bezoekje brengen aan de waterval Tännforsen in Jämtland. Ben je op vakantie met je kinderen, dan is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen in de traditionele Elanden boerderij genaamd Milles Moose Farm.

Heerlijk opwarmen in luxe chalets
Een ander heerlijk voordeel van een wintersportvakantie in Zweden zijn de luxe appartementen en chalets. De meeste hebben zelf een sauna en een openhaard. Zo kun je jouw fantastische dag in de sneeuw helemaal afmaken door heerlijk op te warmen in de sauna of bij het haardvuur.

Optimaal genieten van je droomreis

Misschien heb je er altijd al van gedroomd om een reis te maken naar een ver land. Een keertje niet op de camping in Salou of Domburg, maar een echte reis. Een reis naar een onbekend land met een hele andere cultuur en gebruiken. Om je droom werkelijkheid te maken zijn er twee opties: je gaat zelf op onderzoek uit of je laat alles voor je regelen door een reisorganisatie. Als je alles zelf regelt dan kun je hier wel een aantal uren of misschien dagen voor uittrekken. Maar er zijn genoeg mensen die juist deze voorpret erg kunnen waarderen. Bezit je niet over een groot organisatietalent dan is het wellicht verstandiger om een reisorganisatie alles te laten verzorgen. Zo hoef jij alleen maar je spullen te pakken en op tijd het vliegtuig in de te stappen. Tevens zal de reis zelf ook zeer voorspoedig en ontspannen verlopen. Je hoeft zelf immers niets te doen.

Verschillende reisorganisatie, verschillend kwaliteitsniveau
Er zijn tientallen reisorganisaties die reizen naar verre landen organiseren. Deze reisbureaus zijn vaak in te delen in verschillende categorieën. Denk aan reisbureaus die gericht zijn op de heerlijke zon, zee en strandvakantie, maar ook reisbureaus die zich richten op exclusieve reizen en reizen naar verre bestemmingen. Reisorganisatie die zich gespecialiseerd hebben in verre en exclusieve reizen kunnen je meer bieden dan wanneer je jouw droomreis boekt bij een organisatie die zich hier niet specifiek op richt. Het voordeel van organisaties die dat wel doen, is dat ze hun gehele dienstverlening erop hebben aangepast zodat jij een zo ontspannen mogelijke vakantie hebt. Wil je bijvoorbeeld op reis naar Ethiopië, een land waar een goede reisvoorbereiding noodzakelijk is, dan kun een gespecialiseerd reisbureau je beter van dienst zijn omdat zij het land kennen en vaak ook een medewerker ter plaatse hebben.

Ervaringen van andere kunnen waardevol zijn
Als je jezelf echt goed wilt oriënteren op reisbureaus kan het lezen van reviews van anderen je ontzettend helpen om de juiste keuze te maken. Elk reisbureau, denk bijvoorbeeld aan Shoestring, zal zichzelf goed neerzetten op hun website. Dit geeft niet bepaald een realistisch beeld. Ervaringen van andere reizigers met Shoestring zijn veel waardevoller om een goed beeld te krijgen van de reisorganisatie. 

Vakantie idee: Scheveningen

Het is een bestemming waar je in eerste instantie niet gauw aan zou denken. Toch heeft Scheveningen meer te bieden dan je denkt en is het helemaal geen gek idee om daar naar toe te gaan.

Op deze website promoten we niet alleen het toerisme in België, maar we raden onze lezers ook aan om naar het buitenland te gaan. We trappen deze rubriek af met: Scheveningen!

 

Wat heeft Scheveningen te bieden?

Scheveningen is een van de populairste badplaatsen van Nederland. Ons buurland is gunstig gelegen aan de kust. Behalve Scheveningen zijn er nog andere gebieden waar je heerlijk langs de kust kunt genieten.

Behalve een goede kust kun je nog het volgende doen in Scheveningen:

  • Bezoek de altijd bruisende boulevard
  • Eet lekker vis in een van de vele vistenten
  • De haven van Scheveningen is al een attractie op zich(!)
  • Jaarlijks zijn er ontzettend veel evenementen in Scheveningen, check wanneer je vertrekt welk evenement er is zodat je dit ook kunt meepikken (het jaarlijkse vuurwerkfestival is echt iets wat je mee moet maken!)

Hoe is het weer?

Het weer is net zo wisselvallig als in Belgie. Gelukkig (of beter gezegd: helaas) zijn we dit gewend in België, maar dit mag de pret niet drukken. Check hier wat de weersvoorspelling is wanneer jij naar Scheveningen gaat.

 

Waar slapen we?

Er zijn meerdere hotels in Scheveningen waar je kunt overnachten. Het is voor ons een grote opgave om alle hotels op te noemen. We linken daarom maar naar deze vergelijkingswebsite waar je hotels in Scheveningen kunt vergelijken.

 

Waar staat Scheveningen bekend om?

Zoals eerder gezegd is het strand een enorme trekpleister en trekken er jaarlijks duizenden toeristen uit bijvoorbeeld Duitsland naar Scheveningen. Het voordeel van Scheveningen is dat het goed te bereiken is. Dus wanneer je in Scheveningen overnacht kun je eenvoudig naar Den Haag (zeker een bezoek waard).

Maduro Dam is ook een attractie die je zeker bezocht moet hebben wanneer je in Scheveningen bent.

Kortom, Scheveningen is koninklijk veelzijdig.